Kirjoita alaotsikko tähän


- Blogi -


Sain kutsun osallistua sokraattiseen dialogiin, jonka aiheena oli rikollisuudesta irrottautuminen. Vaikka minulla ei ollut mitään käsitystä, mitä toiminnalla edes tarkoitetaan, niin ennakkoluulottomana ilmoittauduin heti mukaan!

Mikä ajo minut rikolliseen maailmaan vaikka asiat oli ihan hyvin? Tai no, perusasiat oli elämässä hyvin mutta pään sisällä oli paljon käsittelemättömiä ongelmia, jotka ajoivat minut lopulta vankilaan, joka pysäytti tutkimaan, kuka minä olen ja mitä haluan elämältäni.

Miten rikoksettomaan elämäntapaan pääsee? Mä oon miettinyt tota kysymystä nyt paljon, et mitä mä oon tehnyt vankilan jälkeen etten ole palannut rikosten pariin. Vankilassa ollessani mun päähän iskostui niin vahvasti se päätös, etten halua elää tämmöistä elämää. Vankila saa riittää nyt! Nyt kun mietin tota kysymystä niin ensimmäiseksi vastaisin...

Tämän vuoden maaliskuussa pääsin vihdoinkin kävelemään vankilan porteista ulos koevapauteen. Fiilis oli huikea, koska olin istunut vankilassa kolme vuotta ja edessä oli puolen vuoden koevapaus! Päätin, että siinä sai olla elämäni ensimmäinen ja viimeinen tuomio. Ajattelin, että tuomio on suoritettu ja kärsitty. Luulin, että voin jatkaa jälleen...

Vuoden 2017 keväällä poliisi pidätti ja vangitsi minut törkeistä huumausaine- sekä omaisuusrikoksista. Tämä oli käännekohta elämässäni. Siitä alkoi minun desistanssini.