Miten rikoksettomaan elämäntapaan pääsee?

13.01.2021

Miten rikoksettomaan elämäntapaan pääsee? Mä oon miettinyt tota kysymystä nyt paljon, et mitä mä oon tehnyt vankilan jälkeen etten ole palannut rikosten pariin. Vankilassa ollessani mun päähän iskostui niin vahvasti se päätös, etten halua elää tämmöistä elämää. Vankila saa riittää nyt! Nyt kun mietin tota kysymystä niin ensimmäiseksi vastaisin siihen, että se päätös pitää tulla itseltä eikä keltään muulta.

Mikä on tärkeää sulle itselle? Mulle tärkeää on lapset, perhe ja ystävät, jotka motivoi mua rikoksettomaan elämään sekä se että, mä oon vapaa tekee ihan perus arkisia asioita kuten mennä ulkoilemaan milloin mua itseäni huvittaa, käydä kaupassa, selailla nettiä yms! Arkisia asioita, mitä ei osaa kaivata ennen kuin sulta viedään mahdollisuus tehdä niitä.

Tukiverkosto on tärkeä asia myös. Jos alkaa kunnolla ahdistamaan niin on tärkeää, että on joku jolle purkaa omaa mieltä! On olemassa erilaisia tahoja, jotka auttaa entisiä vankeja, päihderiippuvaisia, uhkapeliongelmaisia yms. Mä en ollut tietoinen noista paikoista ennen kuin menin koevapaudessa duuniin Kriminaalihuollon tukisäätiölle Nuorten toimintaan. Siellä sain toimia omana itsenäni eikä tarvinnut pelätä, että joku tuomitsee sut sen takia että oot ollu vankilassa. Tommoiset paikat on kullan arvoisia että tietää saavansa tukea ja apua kun sitä tarvii.

Sitten mielestäni pitää osata olla itsekäs myös! Jos sun elämässä on mukana ihmisiä jotka vetää sua rikollisuuteen, päihteisiin tai mihin vaan mistä haluat irtaantua niin sellaisiin pitää mielestäni ottaa välimatkaa!

Mutta, Rikoksettomaan elämäntapaan vaaditaan mun kohdalla ainakin

Motivaatio ja syyt

Tukiverkosto

Sitoutuminen

Tämä matka vaatii sitkeyttä ja sitoutumista. Ylimääräistä rahaa ei ole, monta vuotta pitää maksaa ulosottoa, mutta mä oon vapaa ja se riittää.


Anssi